Nehalenniatempel Nehalenniatempel
 Menu  
Home
Nieuws
Educatie
Contact
Organisatie
Privacyverklaring
Inloggen

-- Geschiedenis --
Romeinse periode
Vondst votiefstenen
Bouw tempel

-- Linken --
Steigers Colijnsplaat
Colijnsplaat Archief
Romeinse tijd
De Eenhoorn


 Gastenboek  
Hieronder treft u de reacties aan uit het oude gastenboek.

Terug naar het nieuwe gastenboek


 Rik Eckhart  Email artikel afdruk versie 

Deze website is veelbelovend maar vertelt nog niet de helft van het verhaal. Ik adviseer u op het internet te zoeken naar "Thet Oera Linda Bôk" en dit te lezen. Hierin wordt Nehalennia beschreven, niet als godin maar als priesteres. Zelf doe ik onderzoek naar Nederland van de 1ste eeuw v.C. tot de 6de eeuw n.C. Domburg speelt een belangrijke rol, maar ook Empel, Kessel en Elst waar resten van zgn. Romeinse tempels zijn gevonden. Daarnaast heeft er volgens het O.L.Bôk een belangrijke tempel gestaan op het eiland Texel dat net als Zeeland voor een deel in zee verdween. De waterspiegel van de Noordzee is in de afgelopen 2000 jaar aanzienlijk gestegen als gevolg van het warmer worden van de zon en smelting van de poolkappen. Momenteel schrijf ik een kinder/tiener-boek over deze uiterst boeiende en verrassende periode die ons zoveel over onszelf vertelt. Mocht u belangstelling hebben dan stuur ik graag wat teksten toe. Zij zullen u veel duidelijk maken over Nehalennia, de godin Freija en de god Oeralda. Mail mij terug a.u.b. en ik leg u het verband uit tussen Nehalennia, de tempels bij Empel e.o. en de tempel op Texel.


 Isabelle  Email artikel afdruk versie 

Ik kan niet anders dan me aansluiten bij de vorige reacties; vind het een geweldig initiatief! (heb de site dan ook een link gegeven vanaf mijn site, ik neem aan dat dit goed is!). Zeker zal ik de tempel zelf eens bezoeken! Vriendelijke groet, Isabelle


 Marion  Email artikel afdruk versie 

Prachtig een echte tempel voor een Godin en natuurlijk nog beter, onze eigen Nederlandse Godin! Alvast gefeliciteerd met de opening volgende week.


 Romaine  Email artikel afdruk versie 

Heel erg mooie site om als onderzoeker van leylijnen in relatie tot heiligdommen (in dit geval Romeinse tempels) basisinformatie te vinden over dit soort tempels. Behalve geometrische structuren is er vermoedelijk ook gebruik gemaakt van energetische attentiepunten, waaronder leylijnen. Tempels uit de Romeinse tijd werden toen op een kruispunt van leylijnen gesitueerd, en door de lengterichting van de tempel lag onder andere ook een leylijn. Deze informatie is afkomstig van de onderzoeksgroepen verzameld op www.leylijnen.com


 Jean-Pierre Christiaens  Email artikel afdruk versie 

Hallo beste mensen, ik vind het gewoonweg enig wat jullie daar verwezelijkt hebben. Ik hoop dat jullie de vruchten van uw werk mogen plukken ook. Nog heel veel geluk en het ga jullie goed. J-P.


 Mieke van Rhijn  Email artikel afdruk versie 

de tempel in aanbouw met eigen ogen gezien en de website is geweldig. fantastisch dat dit project van de grond is gekomen.graag meedoen als part. sudemare 8 3235 ES Rockanje


 Anton Cruysheer  Email artikel afdruk versie 

Gefeliciteerd met de fraaie website! Voor het eerst in Nederland dat (nagenoeg) op de historische locatie een Romeins bouwwerk wordt herbouwd. In bijv. Duitsland is hier al veel ervaring mee. Zie bijv. het zeer succesvolle project rond de reconstructie van de Romeinse villa Borg (www.villa-borg.de/) of het boek van Hartwig Schmidt 'Rekonstruiert und wieder aufgebaut' met daarin vele reconstructievoorbeelden. 'Archeologie Presenteren' van het CvAK is tenslotte ook een praktisch boek (al zeg ik het zelf) m.b.t. de presentatie van de Nederlandse archeologie. Veel succes en ik kom zeker een keer kijken. Met vriendelijke groet, Anton Cruysheer (www.adcheritage.nl)


 Philippe Calu  Email artikel afdruk versie 

Knap stukje o.w.archeologie, en een mooie reconstructie, die een toeristische attractie wordt in zeeland.


 Puck Romijn  Email artikel afdruk versie 

Als (ex)-priesteres van Nehalennia bij Archeon juich ik het plan de tempel te herbouwen natuurlijk toe. Dat deze bouw via een website te volgen is vind ik bijzonder handig.


 Foto's  
Winterfoto tempel

 Stem  

In welke doelgroep past u het beste?

Archeologie
Colijnsplaat
Toerisme
Verdwaalde surfers
Wil niet in doelgroep
Anders
Tussenstand
1276 stemmen


 Copyright 2005 Stichting monument Nehalennia Een webportal van De Pree e-Consult